Odličen in okusen ješprenj!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g ješprenja
  • 700 g svinjske ribice
  • sol, strt črni poper
  • 3 čebule
  • 4 stroke česna
  • olje
  • celo kumino
  • 300 g zamrznjenega graha
  • 50 g masti
  • pest svežega majarona

Priprava:

1 Ješprenj čez noč namočite v hladni vodi.

2 Očistite meso, ga povežite s kuhinjskim sukancem, da bo med peko ohranil svojo obliko. Začinite ga s soljo in poprom ter ga pustite počivati 30 minut.

3 Olupite 1 čebulo in 2 stroka česna ter vse skupaj sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem meso rjavo zapecite z vseh strani. Nato ga vzemite ven in ga skupaj z maščobo preložite v pekač. Okoli njega razporedite čebulo in česen ter prilijte malo vode. Približno 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Med peko ga nekajkrat oblijte z nastajajočo omako.

4 Oplaknite ješprenj, prilijte svežo vodo in ga kuhajte približno 25 minut. Po kuhanju ga odcedite.

5 Olupite še drugi dve čebuli in 2 stroka česna. Drobno jih sesekljajte in popražite na masti. Nato dodajte odmrznjen grah in ga dušite 1 do 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Grah nato primešajte ješprenju.

6 Pečeno meso vzemite iz pečice, ga pustite stati 10 minut in ga nato zrežite na rezine. Dodajte ješprenj z grahom in jed postrezite.

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.