Zdravo in slastno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g ješprenja
  • sol
  • 1 bučko
  • 2 korenčka
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • ½ korenine peteršilja
  • 3 pore
  • 50 g zamrznjenega graha
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • poper

Priprava:

1 Ješprenj oplaknite, ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi in ga odcedite. Splaknite ga pod hladno vodo in ponovno odcedite. Očiščeno zelenjavo narežite na majhne kocke, zamrznjeni grah oplaknite pod vročo vodo.

2 V ponvi segrejte olje in na njem 5 minut pražite zelenjavo. Nato dodajte ješprenj in 300 ml vrele vode. Kuhajte, dokler se ješprenj ne skuha in povre tudi vsa tekočina.

3 Ričoti primešajte strt česen in jo začinite s soljo in poprom. Takoj postrezite. Ričoto lahko okrasite s svežim motovilcem in brusnicami.

4 Na koncu ričoti dodajte stisnjen česen, začinite s soljo, poprom, premešajte in takoj postrezite.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.