Leča vseh barv...

Za 6 oseb potrebujete:

  • 1 žlico masla
  • 20 g slanine
  • 1 majhen por + por za okrasitev
  • 1 l juhe
  • 100 g rjave leče
  • 2 korenčka
  • 100 g oluščene rumene leče
  • 100 g oluščene rdeče leče
  • sol, sveže mleti črni poper
  • prežganje

Priprava:

1 Kocke slanine popražite na polovici masla in jih stresite na krožnik. V kozico dajte še drugo polovico masla in na njem popražite sesekljan por. Nato prilijte juho.

2 Prej namočeno rjavo lečo oplaknite in jo stresite v juho. Kuhajte jo približno 10 minut. Očistite korenje, ga nastrgajte in primešajte rjavi leči.

3 Oplaknite rumeno in rdečo lečo. Najprej v kozico stresite rumeno lečo, po 2 minutah pa še rdečo. Vse skupaj naj lahno vre približno 10 minut.

4 Juho začinite s soljo in sveže mletim poprom. Če je treba, jo zgostite s prežganjem in jo pustite nekaj minut lahno vreti. Okrasite jo s slanino in porom.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.