Juha jeseni ne sme manjkati na mizi...

Za 4 osebe potrebujete:

  • pest suhih gob
  • 1 čebulo
  • 5 krompirjev
  • sol
  • 3 žlice kisa
  • 4 jajca
  • 1 žlico masla
  • 1 žličko olja
  • 2 žlici moke
  • 1 žličko strte kumine
  • 2 lovorjeva lista
  • 3 pimentova zrna
  • 100 ml smetane
  • 1/4 šopka koprca
  • sladkor po okusu

Priprava:

1 Gobe namočite v mlačni vodi. Olupljeno čebulo in krompir zrežite na kocke. V vrelo vodo dajte 2 žlici kisa, naredite vrtinec in v vodo ubijte posamezna jajca in jih kuhajte 2 minuti. Po kuhanju jih položite v hladno vodo.

2 V kozici stopite 1 žlico masla in dodajte olje. Na vroči maščobi popražite čebulo, jo potresite z 2 žlicama moke in jo lahno zarumenite. Dodajte 1 liter vrele vode in vse skupaj dobro premešajte.

3 Nato dodajte še kocke krompirja, namočene gobe, kumino, lovorjeva lista in pimentova zrna. Kuhajte približno 15 minut. Nato odstranite lovorjeva lista in piment, juhi dodajte smetano in jo začinite s soljo, poprom, sesekljanim koprcem, sladkorjem in kisom. Pred serviranjem v njej pogrejte poširana jajca.

Liza - 43/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 43/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.