Proti mrazu je juha najboljša izbira!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g črne leče
  • sol
  • 3 šalotke
  • 2 žlici prečiščenega masla
  • 300 g korenja
  • 500 g sladkega krompirja
  • 2 cm olupljenega ingverja
  • 5 kardamomovih kapsul
  • 2 žlici lističev koriandra
  • 1 l juhe
  • 250 ml kokosovega mleka

Priprava:

1 Lečo čez noč namočite v večji količini hladne vode. Počasi jo zavrite, začinite s soljo in kuhajte približno 10 minut. Nato jo odcedite, oplaknite s hladno vodo in ponovno odcedite.

2 Olupljeno šalotko sesekljajte na kocke in jih popražite na maslu. Dodajte olupljeno in na kocke zrezano korenje in krompir, rezine ingverja, strt kardamom in nekaj lističev koriandra.

3 Vse skupaj dušite približno 5 minut, nato prilijte juho in kokosovo mleko ter juho začinite s soljo. Nato jo kuhajte toliko časa, da se zelenjava zmehča.

4 Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, ji dodajte kuhano lečo in jo okrasite s preostalim koriandrom.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.