Veličasten okus kakava vam bo omehčal kolena

Za 6 porcij potrebujete

  • 1/4 skodelice sladkorja
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 2 žlici kakava
  • sol
  • 300 ml smetane
  • 300 ml mleka
  • nekaj kapljic vaniljinega ekstrakta
  • 100 g sesekljane temne čokolade
  • 2 vejici mete za okrasitev
  • 10 čokoladnih piškotov

Priprava

V posodi zmešajte sladkor, škrob, kakav in ščepec soli. Zmešajte s polovico mleka in smetane, da se vse skupaj lepo stopi. Prilijte še preostalo mleko in smetano in tekočino zavrite. Mešanica naj nato lahno vre še približno 3 minute, da se lepo zgosti. Med kuhanjem mešajte. Nato dodajte vaniljin ekstrakt in majhne koščke čokolade. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi.

Sesekljajte dve vejici mete (brez stebel) in jih primešajte čokoladni kremi. Porazdelite jo po 6 kozarcih in jo postavite v hladilnik. Zdrobite piškote in jih potresite po kremi. Okrasite jo s svežo meto in jo takoj postrezite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Čarovnija okusa - MAJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.