Pregrešno dobra sladica!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 4 jajca
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 100 g presejane moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 4 žlice olja

Za kremo:

  • 100 g zmehčanega masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 250 g pasirane skute
  • 50 g čokolade

In še:

  • 50 g čokoladnih ostružkov
  • sladkorna jajčka

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem. Beljakom dodajte drobno mleti sladkor, stepite čvrst sneg in nato počasi zmešajte obe mešanici. Na koncu dodajte moko, kakav v prahu in olje.

2 Pekač obložite s papirjem za peko, po njem razporedite testo in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se ohladi, biskvit prevrnite na nov kos papirja za peko in odstranite starega.

3 Maslo kremasto stepite z obema vrstama sladkorja in nato dodajte še skuto. Kremo razdelite na dva dela. Enemu delu dodajte jajčni liker, drugemu pa stopljeno čokolado.

4 Biskvit premažite s svetlo kremo in ga zvijte s pomočjo papirja za peko. Rulado nato premažite s temno kremo. Okrasite s čokoladnimi ostružki in sladkornimi jajčki.

Liza - 17/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 17/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.