S kremo iz kremnega sira in pekanovih orehov

Za 10 kosov potrebujete

Za dno:

  • 250 g čokoladnih piškotov
  • 100 g masla

Za oblogo:

  • 600 g kremnega sira
  • 1 vaniljev sladkor
  • 160 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlico moke
  • 100 g sesekljanih pekanovih orehov

Za karamelo:

  • 200 g drobno mletega sladkorja
  • 250 g smetane
  • 30 g masla

Priprava

Piškote drobno zmeljite. Stopite maslo in ga primešajte. Zmes zatisnite ob dno tortnega modela (premera 20 cm) in ga postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj). Zmešajte smetanov sir, vaniljev sladkor in sladkor. Dodajte še jajci, na mešanico presejte še moko in jo vmešajte skupaj s pekanovimi orehi. Zmes porazdelite po piškotnem dnu in torto pecite približno 45 minut. Po koncu peke jo približno 20 minut pustite v priprti izklopljeni pečici.

Za pripravo karamele v ponvi stopite sladkor. Medtem ga ne mešajte. Ko se stopi, ga začnite mešati previdno, dokler ne pozlati, nato pa ponev odstavite. Primešajte smetano in mešanico zavrite. Dodajte maslo in pustite, da karamela lahno vre približno 5 minut. Po kuhanje naj se ohladi. Nato jo previdno zlijte po torti. Za 4 ure jo postavite v hladilnik in jo po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 45 minut, pečenje: 65 minut, hlajenje: 4 ure.

Na kos približno 720 kcal, beljako-vine: 12 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 54 g.

Lisa - 15/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.