Za kari navdušence!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 žlici stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 1 strok česna
  • 2 žlici rdeče kari paste
  • 1 žlico trsnega sladkorja
  • 1 žlico ribje omake
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 400 g koščkov paradižnika (pločevinka)
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 3 manjše sladke krompirje
  • 2 korenčka
  • 2 limeti
  • 1 čili
  • pest lističev koriandra

Priprava:

1 V kozici stopite 1 žlico masla. Dodajte strt česen, in ko se zmehča, primešajte še kari pasto, trsni sladkor in ribjo omako. Vse skupaj pražite nekaj minut. Nato dodajte kokosovo mleko, koščke paradižnikov in juho ter pustite, da vse skupaj lahno vre približno 15 minut.

2 Neolupljen sladki krompir zrežite na rezine. Korenje olupite in ga zrežite na kolesca. V ponvi segrejte preostalo maslo in na njem zlato popecite krompir in korenje.

3 Krompir in korenje vmešajte v kari omako. Dodajte še limetin sok. Potresite s sesekljanim čilijem in svežim koriandrom in nakapajte z limetinim sokom.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.