Sladko, ki ne čaka do nedelje...

Za 15 kosov potrebujete:

  • 400 g beljakov (približno 12)
  • ščepec soli
  • 260 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 120 g mletih orehov
  • 250 g masla
  • 1 pločevinko (397) slajenega kondenziranega mleka
  • 1 žlico instant kave
  • 200 g temne čokolade

Priprava:

1 Beljakom dodajte ščepec soli in jih čvrsto stepite. Med stepanjem nato dodajajte sladkor in stepajte toliko časa, da se začne sneg bleščati in tvoriti konice.

2 Moko presejte in jo skupaj z mletimi orehi lahno vmešajte v sneg beljakov. Testo razdelite na tri dele in vsakega razporedite po papirju za peko v pekače. Vse tri dele testa približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice, odstranite papir in počakajte, da se ohladijo.

3 Zmehčano maslo penasto stepite in med stepanjem dodajte še kondenzirano mleko. Kavo stopite v 20 ml vroče vode in jo dodajte masleni kremi.

4 Dele pečenega testa zložite skupaj z dvema tretjinama kreme. Površino premažite s preostalo kremo in sladico za 2 uri postavite v hladilnik.

5 Sladico zrežite na rezine (5 x 7 cm). Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo do polovice potopite kavne rezine. Odcedijo naj se na kuhinjski rešetki, nato pa jih postavite v hladilnik, da se strdijo.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.