Kavica v sladici...

Za 9 kosov potrebujete:

  • 1 svež ananas
  • 2 jajci
  • 120 g trsnega sladkorja + 3 dodatne žlice
  • 160 ml polnomastnega kokosovega mleka
  • 50 ml močnega ekspresa
  • 150 g kokosovega olja + olje za namastitev
  • 1/2 stroke vanilje
  • 130 g mandljeve moke
  • 100 g kokosove moke + kokosova moka za model
  • 50 g riževe moke
  • 1/2 žlice sode bikarbone
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • ščepec kardamoma
  • 60 g olupljenih mandljev

Priprava:

1 Olupite ananas in ga zrežite na 9 rezin. S posebnim pripomočkom izrežite sredico.

2 Jajci stepite s sladkorjem, mlekom, kavo, segretim oljem in sredico stroke vanilje. Dodajte mandljevo, kokosovo in riževo moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in kardamom. Dobro premešajte.

3 Naoljite model in ga potresite s kokosovo moko. Nato vanj prelijte testo. Prekrijte ga s kolesci ananasa in jih potresite s sladkorjem in sesekljanimi mandlji. V pečici, segreti na 180 stopinj, pecite približno 35 minut. Po peki naj se sladica ohladi v modlu. Nato jo vzemite ven in zrežite na kose.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.