Prava poslastica!

Za 12 kosov potrebujete:

Za biskvit:

  • 250 g maslenih piškotov
  • 20 g kakava
  • 8 žlic mleka
  • maslo za model

Za kremo:

  • 500 g kremnega smetanovega namaza
  • 500 g maskarponeja
  • 5 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 100 g kokosove moke
  • 100 g bele čokolade
  • 20 g kakava

In še:

  • kakav za posipanje
  • kokosove ostružke za okrasitev

Priprava:

1 Zmeljite piškote in jim primešajte kakav in mleko. Maso zatisnite ob dno modla, ki ste ga obložili s papirjem za peko in premazali z maslom.

2 Smetanovemu namazu primešajte maskarpone, jajca, kokosovo mleko, kokos in drobno nastrgano čokolado. Dve tretjini kreme prelijte po piškotnem dnu. Preostali kremi dodajte kakav in jo razporedite po svetlejši kremi.

3 Torto približno 60 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato odstranite obod modla in torto čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan jo potresite s kakavom in okrasite s kokosovimi ostružki.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.