Za ljubitelje kokosa...

Za 12 kosov potrebujete:

  • približno 200 g kokosove moke
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 4 beljake
  • 1 žličko vaniljeve esence
  • olje za model
  • 50 g bele čokolade
  • 36 g barvnih marcipanovih jajčk

Priprava:

1 Kokosovi moki primešajte presejan sladkor in ščepec soli, dodajte še beljake, vaniljevo esenco in vse skupaj dobro premešajte. Če je mešanica preveč tekoča, dodajte še malo kokosove moke.

2 Namastite vdolbinice modela za mafine in vanje z žlico razporedite testo. S prsti ga zatisnite ob dno in ga malce potisnite proti robovom, tako da dobite košarice. Testo približno 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se 5 minut hladi v modelčkih, nato pa košarice vzemite ven in počakajte, da se popolnoma ohladijo.

3 Belo čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in jo z žličko vlijte na sredino vsake košarice. Okrasite s sladkornimi jajčki in počakajte, da se strdijo.

Liza - 17/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 17/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.