Pozimi nam prija še kaj drugega kot samo topli čaji. Povabite barve v svoje kozarce!

Preden začnemo

Pribor, ki ga bomo potrebovali: Poleg lepih kozarcev boste potrebovali poseben 'šejker', za odmerjanje količin pa je praktičen tudi kozarček za žganje.

Nasvet: Naj bo ledeno zunaj in znotraj. Koktajle postrezite s kockami ledu ali pa z zdrobljenim ledom.

Čajni koktajl

Sestavine:

  • 150 ml hladnega črnega čaja,
  • 70 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka,
  • 1 cl vaniljinega sirupa,
  • 4 tanke rezine neškropljene pomaranče

Za 2 kozarca:

Zmešajte čaj, sok in sirup. Prelijte v kozarce za vino in jih okrasite s pomarančami.

Tropic

Sestavine:

  • 200 ml mangovega soka,
  • 200 ml nektarja marakuje,
  • 80 ml limetinega soka,
  • malo mineralne vode

Za 4 kozarce:

Sokove vlijte v vrečko za zamrzovanje in jo zaprite. Čez noč postavite v zamrzovalnik. Zmrznjeno nalomite na manjše kose in jih po želji zmešajte z mineralno vodo v električnem mešalniku. Okrasite z meto in jagodičjem.

Cuba Libre

Sestavine:

  • 1 neškropljeno limeto,
  • 6 cl belega ruma,
  • 6 do 8 ledenih kock,
  • približno 100 ml kole

Za 1 kozarec:

Pol limete pretlačite. Prilijte rum, premešajte in vse skupaj precedite v visok kozarec z ledom. Preostanek limete zrežite na rezine, prilijte kolo in na hitro premešajte.

Blue Moon

Sestavine:

  • 2 cl likerja Blue Curacao,
  • 1 cl belega ruma,
  • pol cl cointreauja,
  • 2 cl belega groznega soka,
  • 3 ledene kocke,
  • 3 kandirane češnje

Za 1 kozarec:

V ročnem mešalniku dobro pretresite curacao, rum, cointreau, sok in led. Precedite v kozarec za koktajl. Postrezite s češnjami.

Shirley Temple

Sestavine:

  • 4 cl limonovega soka,
  • 1 cl sirupa Grenadine,
  • 1 cl sladkornega sirupa,
  • zdrobljen led,
  • ingverjevo pivo,
  • 1 rezino neškropljene limone

Za 1 kozarec:

Dobro pretresite sok, sirup grenadine in sladkorni sirup. Precedite v visok kozarec z ledom. Prilijte ingverjevo pivo. Okrasite z limono.

Malinov sekt

Sestavine:

  • 12 kumkvatov (opranih),
  • 16 ledenih kock,
  • 80 ml malinovega sirupa,
  • 400 ml suhe penine

Za 4 kozarce:

Kumkvate zrežite na četrtine in odstranite pečke. Strite jih v možnarju in porazdelite po kozarcih za penino. V vsakega denite 4 ledene kocke. Prilijte malinov sirup in nato še penino.

Lisa - 4/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 4/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.