Presenetljivo preprosta priprava

Za 14 kosov potrebujete

  • 1 pločevinko (400 ml) slajenega kondenziranega mleka
  • 6 g zelenega čaja v prahu • 60 ml mleka
  • 150 g moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 200 g sladkorja
  • 60 ml olja
  • nastrgano lupinico in sok 1 neškropljene limone
  • 150 g jogurta
  • 2 jajci
  • 200 g smetane
  • 1 zavitek utrjevalca smetane
  • 50 g lešnikov

Priprava

Pločevinko s kondenziranim mlekom približno 90 minut pustite vreti v pokriti posodi. Po kuhanju naj se ohladi.

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Čaj v prahu stresite v toplo mleko. Zmešajte moko, mandlje, pecilni prašek, sol, sladkor in limonovo lupinico. Posebej zmešajte čaj z mlekom, limonov sok, olje in jogurt. To mešanico skupaj z jajcema primešajte moki in zmešajte gladko testo. Prelijte ga v tortni model (premera 24 cm), obložen s papirjem za peko, in ga pecite približno 45 minut. Ohladi naj se v izklopljeni pečici. Nato ga vodoravno prerežite.

Smetani dodajte utrjevalec in jo čvrsto stepite. Primešajte 2 žlici karamelne kreme in jo premažite po dnu pečenega testa. Pokrijte z drugim delom. Torto premažite s preostalo karamelno kremo in jo okrasite.

Čas priprave: približno 2 uri in 55 minut.

Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 40 g.

Lisa - 15/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.