Ko mandlji v sladici lepo zahrustajo...

Za 16 kosov potrebujete:

  • 500 g moke
  • ščepec soli
  • 3 rumenjake
  • 250 g masla
  • 10 žlic vode
  • 3 žlice kisa
  • 500 g jabolk
  • 500 g hrušk
  • 6 žlic sladkorja
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • 40 g masla
  • 1 jajce
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moko presejte in ji primešajte ščepec soli. Dodajte rumenjake in majhne koščke masla. Dodajte še vodo s kisom in zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga čez noč postavite v hladilnik.

2 Olupite jabolka in hruške ter odstranite peščišče. Sadje grobo nastrgajte ali pa ga zrežite na drobne koščke.

3 Testo razdelite na dva dela in vsakega razvaljajte v pravokotnik. Enega dajte v pravokotni pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem razporedite nastrgano sadje. Potresite s sladkorjem, cimetom in sesekljanimi mandlji ter nakapajte s stopljenim maslom. Nekaj mandljev prihranite za okrasitev. Pokrijte z drugim delom testa in ga premažite z razžvrkljanim jajcem. Potresite s preostalimi mandlji in kolač približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.