Namesto v skodelici kavo najdete v sladici...

Za 20 kolačkov potrebujete:

Za testo:

  • 220 g moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 150 g masla
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jajce

Za nadev:

  • 200 g drobno mletega sladkorja
  • 200 ml smetane
  • 2 žlici instant kave
  • 100 g masla
  • 200 g orehov

In še:

  • 250 ml smetane
  • mleto kavo
  • čokoladne srčke

Priprava:

1 Presejte moko, kakav in sladkor v prahu. Dodajte koščke masla, vaniljev sladkor in jajce ter zgnetite trdno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik.

2 Testo razvaljajte 4 mm debelo, izrežite kroge in jih zatisnite v modelčke, obložene s papirjem za peko.

3 Sladkor stresite v kozico in ga na nizki temperaturi stopite v svetlo karamelo. Dodajte vročo smetano in kavo. Malce prevrite, tretjino kavne karamele odvzemite in počakajte, da se ohladi. Preostali karameli primešajte maslo in mlete orehe. Malce pokuhajte in počakajte, da se mešanica ohladi. Orehov nadev razporedite po pripravljenem testu in tortice 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo v modelčkih, nato pa jih vzemite ven.

4 Smetani dodajte preostalo karamelo in jo stepite. Kremo dajte v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte na tortice. Potresite z mleto kavo in okrasite s čokoladnimi srčki.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.