Ni zime brez tople enolončnice...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g korenja
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • 150 g gomoljčne zelene
  • 100 g rdeče pese
  • 800 ml zelenjavne juhe
  • sol, sveže mleti poper
  • vejice korenčka za okrasitev
  • pomarančo
  • mleti cimet

Priprava:

1 Čebulo olupite in jo zrežite na tanke obročke. Korenje, zeleno in rdečo peso olupite in zelenjavo zrežite na ozke paličice.

2 Stresite jih v veliko kozico, prilijte juho, dodajte sol in poper ter juho zavrite. Dodajte obročke čebule ter juho pustite lahno vreti približno 20 minut. Okrasite jo z vejicami korenčka in po želji še s pomarančnimi ostružki in cimetom.

Liza - 02/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.