Lahka sladica!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 žlici prečiščenega (ghi) masla
  • 2 zreli banani
  • 1 večji korenček
  • pest rozin
  • 1 žličko cimeta
  • 1/2 žličke mletih klinčkov
  • 600 ml riževega mleka
  • 130 g ovsenih kosmičev
  • 2 pomaranči
  • kokosovo olje za cvrenje
  • ščepec vaniljevega sladkorja
  • med

Za okrasitev:

  • 1 granatno jabolko
  • 1/2 pesti sesekljanih lešnikov

Priprava:

1 Pretlačeni banani, drobno nastrgano korenje in rozine popražite na maslu. Dodajte cimet in klinčke.

2 Nato primešajte še riževo mleko in ovsene kosmiče. Med mešanjem pustite rahlo vreti približno 4 minute.

3 Olupite pomaranči, med ločevalno kožico izrežite fileje in jih stresite v ponev s kokosovim oljem. Potresite z vaniljevim sladkorjem in jih z obeh strani pecite približno 1 minuto.

4 Nato dodajte 50 ml vode, pustite vreti 1 minuto in nato dodajte malo medu. Kašo okrasite z dušenimi pomarančami, semeni granatnega jabolka in
sesekljanimi lešniki

Liza - 04/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 04/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.