Okusna in slastna!

Za 4 osebe potrebujete:

  • pest suhih gob
  • 4 krompirje
  • sol
  • 1 žlico masla
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici moke
  • 500 ml mleka
  • sveže mleto kumino
  • 1 lovorjev list
  • 4 pimentova zrna
  • 2–4 žlice kisa
  • koprc
  • sladkor v prahu
  • 250 ml smetane

Priprava:

1 Gobe namočite v hladni vodi. Krompir olupite in operite, ga zrežite na kocke in jih do mehkega skuhajte v vreli slani vodi.

2 V tem času v kozici segrejte maslo in olje, potresite z moko in med mešanjem pripravite svetlo prežganje. Nato prilijte mleko in ga malce stepite z metlico. Primešajte namočene gobe, kumino, lovorjev list in piment. Juho nekaj minut kuhajte na srednji temperaturi.

3 Prilijte približno 300 ml vode od kuhanja krompirja in kis in vse skupaj zavrite. Nato dodajte krompir, sesekljan koprc, sol in malo sladkorja. Še malce povrite.

4 Na koncu odstranite lovorjev list in piment ter juhi primešajte smetano. Razporedite jo po krožnikih, potresite s koprcem ter dodajte še trdo kuhano jajce in kruh.

Liza - 38/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 38/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.