Kuhamo doma...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 6 trdo kuhanih jajc
  • 1 šop koprca
  • 1 čebulo
  • 2 žlici masla
  • 1 žličko moke
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 200 ml mleka
  • 1 lovorjev list
  • 2 pimentovi zrni
  • sok 1–2 limon
  • 1 žlico drobno mletega sladkorja
  • 100 ml smetane
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Olupite trdo kuhana jajca. Koprc oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte listne vršičke. Stebla prihranite za pozneje.

2 Olupljeno čebulo zrežite na kocke. V kozici segrejte maslo in na njem stekleno popražite čebulo. Potresite jo z moko in jo lahno zarumenite. Nato prilijte juho in mleko. Dodajte stebla koprca, lovorjev list in piment. Zavrite in pustite lahno vreti približno 20 minut.

3 Omako precedite, dodajte limonov sok, sladkor, smetano, sol in poper. Dobro premešajte.

4 Na koncu dodajte sesekljan koprc, jajca in omako malce segrejte. Postrezite jo s kuhanim krompirjem.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.