Nad rulado so navdušeni prav vsi!

Za 10 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 5 beljakov
  • ščepec soli
  • 250 g drobno mletega sladkorja

Za kremo:

  • 250 g maskarponeja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g kremnega likerja (Bailey's)
  • 50 g jagod
  • 50 g malin

Za okrasitev:

  • 125 g malin
  • 125 g borovnic
  • 125 g jagod
  • marjetice

Priprava:

1 Beljakom dodajte ščepec soli in sladkor ter jih stepite v trd sneg.

2 Pekač obložite s papirjem za peko, vanj vlijte testo in ga približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj.

3 Medtem pripravite kremo. Gladko stepite maskarpone, sladkor in liker. Oplaknite jagode in maline ter jih zrežite na majhne koščke.

4 Pečeno testo naj se malo ohladi, nato ga premažite s kremo in potresite z jagodičjem. Testo zvijte v rulado, jo okrasite z jagodičjem in marjeticami ter postrezite.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.