Občasno se prileže nekaj sladkega ...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 240 g bebi piškotov
  • 40 g masla
  • 50 g bele čokolade

Za kremo:

  • 500 g maskarponeja
  • 100 g kremnega smetanovega namaza
  • 200 g kisle smetane
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 80 g ribeza
  • 12 listov želatine

Za okrasitev:

  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml smetane

Priprava:

1 Bebi piškote drobno zmeljite. Čokolado in maslo dajte v skledo in ju stopite nad vročo vodno kopeljo. Nato primešajte še mlete piškote. Skledo nato postavite vstran. Ohlajeno maso zatisnite ob dno in obod modla.

2 Želatino za 10 minut namočite v hladno vodo. Maskarponeju primešajte smetanov namaz, kislo smetano, sladkor in ribez. Odvzemite tretjino kreme, jo malce segrejte in v njej stopite ožeto želatino. Primešajte preostali kremi in jo razporedite o piškotnem dnu. Torto čez noč postavite v hladilnik.

3 Belo čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Ločeno malce segrejte smetano in vanj lahno vmešajte stopljeno čokolado. Prelijte po torti in pustite, da steče navzdol. Torto okrasite z ribezom in jo spet za nekaj ur postavite v hladilnik.

Foto: Profimedia

Liza - 23/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.