Čudovito pikantni z zelišči, olivami in feto. Okus po počitnicah!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g paradižnikov
  • 60 g zelenih oliv (brez koščic)
  • 4 vložene zelene feferone
  • 100 g feta sira • pol šopka timijana
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 puranje zrezke (po 150 g)
  • 1 žlico oljčnega olja
  • sol, poper

Priprava:

Paradižnike oplaknite in jih očistite. Tako kot odcejene olive in feferone jih zrežite na rezine. Feto zdrobite. Zelišča na hitro oplaknite pod hladno vodo, jih otresite do suhega in potrgajte lističe oziroma iglice. Vsa zelišča grobo sesekljajte z velikim nožem.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zrezke na hitro oplaknite pod hladno vodo in jih obrišite s papirnato brisačo. V večji ponvi segrejte olje in na njem zrezke dobro popecite z obeh strani. Začinite s soljo in poprom. Zrezke nato položite v pekač in jih obložite z rezinami paradižnikov, oliv in feferonov. Potresite s feto in zelišči. Še enkrat lahno začinite s soljo in poprom ter zrezke pecite približno 10 minut. Po želji okrasite in postrezite z rezinami francoske štruce ali rezanci.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Lisa - 5/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 5/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.