Naj ne mine dan brez toplega kosila...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1,6 kg krompirja
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 400 ml smetane
  • ščepec žafrana
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 timijanove vejice
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • maslo za model
  • 200 g trdega sira
  • 80 g zelenih in črnih oliv
  • svežo baziliko

Priprava:

1 Olupite krompir in ga zrežite na tanke rezine. Stresite jih v lonec in prilijte juho in smetano.

2 Dodajte ščepec žafrana, sol, poper in timijan. Tekočino zavrite in krompir napol skuhajte.

3 Na segretem olju zlato popražite sesekljano čebulo. Nato dodajte še sesekljano papriko in vse skupaj pražite približno 2 minuti.

4 Primešajte krompirju in nato mešanico razporedite po namaščenem modelu za narastke. Potresite z nastrganim sirom in posujte olive. Narastek približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Okrasite s svežo baziliko.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.