Zelje in krompir v malce drugačni kombinaciji ...

Za 4 osebe potrebujete:

  •  1 čebulo
  • 200 g prekajenega mesa
  • olje
  • 500 g kislega zelja
  • kumino
  • sol
  • sladkor
  • 1 kg surovega krompirja
  • 2 jajci
  • 1 žlico majarona
  • 3 stroke česna
  • 150 ml mlačnega mleka
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 4 žlice moke

Priprava:

1. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Prekajeno meso zrežite na majhne kocke. V večji ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo in meso. Kislo zelje odcedite, nato ga primešajte sestavinam v ponvi, dodajte kumino in vse skupaj zalijte z malo vode. Pokrijte ponev in vse skupaj dušite do mehkega. Nato sestavine začinite s soljo in poprom.

2. Olupite krompir, ga drobno nastrgajte in stresite v skledo. Začinite ga s soljo, dodajte jajci, majaron in strt česen. Prilijte mlačno mleko, dodajte pecilni prašek in na koncu vgnetite še moko.

3. Polovico krompirjevega testa razporedite po teflonskem modelu. Prekrijte ga s kislim zeljem in po njem razporedite preostalo krompirjevo testo. Pito 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi, nato pa jo zrežite na porcije.

Foto: Profimedia

Liza - 11/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.