Zlati dobri krompir!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g krompirja
  • 150 g moke
  • sol
  • gosjo mast
  • 500 g gosjih jeter
  • 1 žličko mlete kumine
  • 1 žlico moke
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 bučko
  • mleti poper

Priprava:

1 Krompir skuhajte v oblicah, po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se popolnoma ohladi. Nato ga olupite in drobno nastrgajte. Dodajte moko, sol in zgnetite mehko in voljno testo.

2 Zvaljajte tanke palačinke, jih z obeh strani popecite v teflonski ponvi. Nato jih premažite z mastjo, jih položite drugo vrh druge in jih postavite na toplo.

3 Jetra zrežite na tanke rezine, jih potresite s kumino in povaljajte v moki. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jo skupaj z jetri popražite v namaščeni ponvi. Dodajte rezine bučk in jih popecite z obeh strani. Začinite s soljo in poprom ter vse skupaj še malo segrejte. Palačinke obložite z jetrno mešanico in jih prepognite. Postrezite z rukolino solato.

Liza - 03/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 03/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.