Nasitna jed!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g krompirja
  • 1 jajce
  • sol
  • 150 g moke
  • 400 g prekajenega mesa
  • 2 veliki čebuli
  • 2 žlici olja + olje za cvrenje
  • sveže mlet črni poper
  • 1 strok česna
  • 200 g sveže špinače
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • moko

Priprava:

1 Krompir skuhajte v oblicah, ohlajenega pa olupite. Nato ga zrežite na drobne kocke in primešajte še jajce, sol in moko.

2 Zgnetite testo, ga zvaljajte v zvitke in jih narežite na njoke. Vsak košček testa lahno zatisnite z vilicami in jih v vreli slani vodi kuhajte toliko časa, dokler ne priplavajo na površino. Nato jih odcedite.

3 Prekajeno meso zrežite na majhne kocke. Čebuli olupite. Eno drobno sesekljajte, drugo pa zrežite na tanke obročke.

4 Sesekljano čebulo popražite na segretem olju. Nato dodajte prekajeno meso in vse skupaj pražite nekaj minut.

5 Nato v ponev stresite skuhane njoke in jih začinite s soljo, poprom in iztisnjenim česnom. Dodajte špinačo in malo smetane za kuhanje. Segrejte in ponev odstavite. Čebulne obročke povaljajte v moki in jih ocvrite v segretem olju. Njoke z mesom in špinačo razporedite po krožnikih in jed okrasite z ocvrto čebulo.

Liza - 10/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.