Sladki nadev!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 60 g rozin
  • 5 žlic ruma
  • 4 jabolka
  • 2 žlici limetinega soka
  • 40 g trsnega sladkorja
  • 1/2 stroke vanilje
  • 12 rezin toasta
  • 50 g marelične marmelade
  • 80 g masla
  • 200 ml smetane
  • 100 ml mleka
  • 3 jajca
  • sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

1 Rozine oplaknite s toplo vodo in jih odcedite. Nato jih stresite v skledo, jih prelijte z rumom in jih namakajte 15 minut. Očistite jabolka, jih olupite, odstranite peščišče in sadje zrežite na rezine.

2 Nakapajte jih z limonovim sokom in primešajte sladkor in sredico stroke vanilje. Štiri rezine kruha premažite z marmelado. Tretjino masla uporabite za namastitev modela za narastke in vanj razporedite te rezine kruha.

3 Po njih razporedite rezine jabolk in jih potresite z rozinami. Nato povrhu razporedite še trikotnike preostalih rezin kruha. Smetani primešajte mleko in jajca ter mešanico prelijte po sestavinah v modlu.

4 Vse skupaj pustite stati približno 15 minut, nato pa povrhu razporedite preostale koščke masla. Narastek približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite še vroče in narastek potresite s sladkorjem v prahu.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.