S piščančjim mesom in klobaso: poslastica za vse mesojedce.

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g piščančjih stegen brez kosti
  • 1 žličko začimb za piščanca
  • 1 žlico olja
  • 1 žlico masla
  • 300 g brokolija
  • 1 klobaso
  • 2,5 skodelice kuhanega kuskusa
  • poper
  • sol
  • 1 porcijo bešamelne omake (glej namig)
  • maščobo za model

Priprava

Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na kose. Potresite jih z začimbami in jih popecite na vročem olju z maslom. Brokoli razdelite na brstiče in jih 4 minute kuhajte v slani vodi. Vodo odlijte, brokoli oblijte s hladno vodo in ga odcedite. Suho salamo olupite in jo zrežite na tanke rezine. Te še prepolovite. Namastite model za narastke. V skledo stresite kuhan kuskus, dodajte še meso in klobaso ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.

Mešanico porazdelite po modelu, po njej razvrstite še brokoli in vse skupaj prelijte z bešamelno omako. Narastek pecite 35 minut v pečici, segreti na 170 stopinj.

Namig: V posodi stopite 1 zvrhano žlico masla, ga potresite z 1 žlico moke in pripravite svetlo prežganje. Med mešanjem prilijte 350 ml toplega mleka. Stepajte in ob stalnem mešanju pustite na nizki temperaturi lahno vreti 6 do 8 minut. Posodo odstavite in počakajte, da se bešamel ohladi. Nato ga začinite s soljo, mletim belim poprom, in če želite, še z muškatnim cvetom. Ohlajeni omaki primešajte 30 g nastrganega sira. Uporabite za narastek s kuskusom.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 440 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Čarovnija okusa - MAJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.