Nadvse okusna sladica!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 500 g moke
  • 220 ml mlačnega mleka
  • 100 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 30 g kvasa
  • 1 žlico olja
  • ½ žličke nastrgane limonine lupinice
  • ščepec soli

Za nadev:

  • 400 g ribeza
  • 250 g pasirane skute
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja v prahu

Za drobljenec:

  • 80 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 400 g grobo mletih mandljev

Priprava:

1 Kvas nadrobite na majhne koščke in jih prelijte z mlačnim mlekom. Dodajte 1 žličko sladkorja in 1 žličko moke. Premešajte, pokrijte s krpo in pustite, da mešanica vzhaja približno 15 minut. V drugi skledi penasto stepite rumenjaka, sladkor in zmehčano maslo. Dodajte limonino lupinico, presejano moko s soljo, kvašeno mešanico in olje. Postopoma dodajte preostalo mlačno mleko in dobro pregnetite testo. Dajte ga v skledo, jo pokrijte s kuhinjsko krpo in testo za 1 uro postavite na toplo.

2 Z naoljenimi rokami testo razvlecite po papirju za peko in lahno dvignite robove. Skuti primešajte jajce in sladkor. Razporedite po testu in potresite z ribezom. Moko pregnetite s koščki masla, sladkorjem in mandljem, s prsti naredite mrvice in jih potresite po ribezu.

3 Kolač naj na toplem vzhaja še 10 minut, nato pa ga 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Liza - 20/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.