Lahek ribji filet pospremljen z aromatično zelenjavo

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 rezine lososa ali filete polenovke (po 150 g)
  • 4 žlice limonovega soka
  • sol
  • poper
  • 2 bučki
  • 8 majhnih paradižnikov
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 3 vejice gladkega peteršilja

Priprava

Ribje filete oplaknite pod hladno vodo in jih obrišite s papirnato brisačo. Nakapajte jih z 1 žlico limonovega soka in jih začinite s soljo in poprom.

Bučke oplaknite, jih očistite in zrežite na majhne kocke. Približno 2 minuti jih blanširajte v vreli slani vodi, ki jo po kuhanju odlijte. Paradižnike prepolovite. Bučkam primešajte olivno olje, preostanek limonovega soka, sol, poper in paradižnike.

V teflonski ponvi segrejte olivno olje. Na njem na srednji temperaturi z vsake strani približno 4 minute pecite ribje filete. V tem času oplaknite peteršilj, ga otresite do suhega in lističe grobo sesekljajte. Ribo porazdelite po krožnikih. Zelenjavno mešanico na hitro popražite na maščobi, ki je ostala po peki rib, in jo ponudite zraven. Potresite s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Lisa - 34/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 34/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.