Poskrbimo za želodčke!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 korenčka
  • 4 steble zelene
  • 1/2 pora
  • 2 korenini peteršilja
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 4 vejice peteršilja
  • 4 vejice krebuljice
  • 300 g mečarice
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1,2 l zelenjavne juhe
  • 8 tigrastih kozic
  • sol, sveže mleti barviti poper

Priprava:

1 Zelenjavo, čebulo in česen olupite in zrežite na drobne koščke oziroma sesekljajte. Vejice peteršilja in krebuljice oplaknite, jih otresite in drobno sesekljajte.

2 Mečarico oplaknite, osušite in jo zrežite na koščke. V kozici segrejte olje in podušite zelenjavo. Zalijte z juho, jo zavrite in jo pustite lahno vreti 5 minut.

3 Nato primešajte koščke ribe in kozice ter juho pustite vreti še 15 minut. Na koncu ji primešajte zelišča, sol in poper. Postrezite s popečenimi kruhovimi kockami.

Liza - 02/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.