Lazanji se je res težko upreti ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 30 g masla
  • 100 g moke
  • 200 ml mleka
  • sol
  • 1 čebulo
  • 160 g belušne zelene
  • 2 žlici olivnega olja
  • 700 g mešanih gob (lisičke, jurčki, šampinjoni)
  • sol, sveže mlet poper
  • 200 g slanine
  • 200 g listov za lazanje
  • 300 g trdega sira

Priprava:

1 V kozici segrejte maslo, ga potresite z moko, jo zarumenite in postopoma vmešajte mleko. Bešamel solite in ga pustite, da se ohladi.

2 Očistite čebulo in zeleno, oboje sesekljajte na majhne koščke in popražite na olivnem olju. Očistite gobe, jih zrežite na koščke in jih dodajte zelenjavi v ponvi. Premešajte, jih na hitro popražite in začinite s soljo in poprom. Vse skupaj stresite v skledo.

3 V isti ponvi popražite rezine slanine. Po dnu modela za narastke razporedite plast bešamela. Pokrijte ga z listi lazanje, gobami, nastrganim sirom in bešamelom. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zaključite z bešamelom in nastrganim sirom.

4 Model pokrijte in lazanjo 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Nato model odkrijte in lazanjo pecite še 15 minut. Zrežite jo na porcije in postrezite z zelenjavno solato.

Liza - 5/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 5/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.