Recept za okusno enolončnico ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 večjo čebulo
  • 3 stroke česna
  • 3 paprike (različne barve)
  • 1/2 pora
  • 100 g posušenih paradižnikov v olju
  • olivno olje
  • 250 g rdeče leče
  • 750 ml zelenjavne juhe
  • ščepec timijana
  • sol, sveže mleti poper
  • malce balzamičnega kisa
  • 100 g feta sira

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. Očistite paprike in por ter vse skupaj zrežite na majhne koščke. Posušene paradižnike zrežite na trakove.

2 V kozici segrejte malce olivnega olja in olja paradižnikov. Na maščobi popražite čebulo in česen. Dodajte oplaknjeno in dobro odcejeno lečo. Malce jo popražite in prilijte zelenjavno juho. Leča naj nato nekaj minut lahno vre na nizki temperaturi.

3 Po 10 minutah vretja dodajte papriko, paradižnik, por in timijan ter kuhajte, dokler se leča in zelenjava ne zmehčata. Na koncu juho začinite s soljo in poprom, lahko tudi z balzamičnim kisom. Potresite z zdrobljeno feto in postrezite.

Foto: Profimedia

Liza - 46/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 46/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.