Ideja za okusno solato z ribo...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g zelene leče
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 večjo limono
  • 220 g čičerke (pločevinka)
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 večjo rdečo papriko
  • ½ šopka peteršilja
  • 3 žlice kaper
  • sol, sveže mleti barviti poper
  • 4 manjše filete postrvi
  • sončnično olje
  • vodno krešo

Priprava:

1 Oplaknite zeleno lečo, jo stresite v hladno vodo in jo skuhajte po navodilih z embalaže. Po kuhanju jo odcedite in stresite v skledo. Dodajte olivno olje in limonov sok. Pretresite in postavite v hladilnik.

2 Čičerko odcedite, jo oplaknite s hladno vodo in ponovno odcedite. Očistite čebulo in papriko ter oboje zrežite na paličice. Oplaknite peteršilj, ga otresite in drobno sesekljajte s kaprami. Pripravljene sestavine primešajte ohlajeni leči in solato začinite s soljo in poprom.

3 Ribje filete začinite s soljo in poprom ter jih z obeh strani zlato zapecite na vročem olju. Nakapajte jih s preostalim limonovim sokom, po njih razporedite solato in jed okrasite z vodno krešo.

Liza - 12/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.