Zdrava leča...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g zelene leče
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 večjo limono
  • 220 g čičerke (pločevinka)
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 veliko rdečo papriko
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 3 žlice kaper
  • sol, sveže mleti barviti poper
  • 4 manjše filete postrvi
  • sončnično olje
  • vodno krešo

Priprava:

1 Oplaknite lečo, jo stresite v hladno vodo in skuhajte do mehkega. Po kuhanju jo odcedite in stresite v skledo. Dodajte olivno olje in limonov sok. Pretresite in počakajte, da se ohladi.

2 Čičerko odcedite, jo oplaknite s hladno vodo in odcedite. Očistite čebulo in papriko in ju zrežite na paličice. Oplaknite peteršilj, ga otresite in sesekljajte skupaj s kaprami. Vse skupaj dodajte hladni leči in solato začinite s soljo in poprom.

3 Ribje filete začinite s soljo in poprom ter jih z obeh strani zlato ocvrite na olju. Nakapajte z limonovim sokom in postrezite z lečo. Jed na koncu okrasite z vodno krešo.

Liza - 09/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 09/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.