Vitamini na kvadrat!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g zelene leče
  • 100 g črne leče
  • 100 g jasminovega riža
  • olivno olje
  • 1 čebulo
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 50 g kislih kumaric
  • 100 g korenja
  • 100 g vložene pečene paprike
  • sol, poper
  • mleti kari
  • dve pesti zelišč (peteršilj, koriander)

Za jajca:

  • 4 jajca
  • 3 žlice kisa

Priprava:

1 Obe vrsti leče ločeno za 60 minut namočite v hladni vodi. Riž popražite na olivnem olju, prilijte 150 ml slane vode, kozico pokrijte in riž kuhajte 12 minut. Nato kozico odstavite in počakajte, da se riž ohladi. Obe vrsti leče malce solite in ju ločeno približno 15 minut kuhajte v vreli vodi. Po kuhanju obe odcedite.

2 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, jo popražite na 3 žlicah olja in po 3 minutah prilijte juho ter jo reducirajte do polovice. Nato naj se čebula ohladi. Kumarice zrežite na rezine, korenje na paličice in paprike na večje kose. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte riž, obe vrsti leče in začinite s soljo, poprom in karijem. Nato primešajte še juho in na koncu še drobno sesekljana zelišča.

3 V vrelo vodo kanite malce kisa, s kuhalnico naredite vrtinec in v vodo ubijte 1 jajce. Kuhajte ga 4 minute, ga poberite s penovko in enako skuhajte še drugo jajce. Solato postrezite s poširanima jajcema.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.