Zdrava štruca iz leče...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g leče
  • 2 lovorjeva lista
  • 3 pimentova zrna
  • 1 žemljo
  • 2 jajci
  • 2 korenčka
  • 1/4 gomoljčne zelene
  • pest zamrznjenega graha
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 čebulo
  • mleto kumino
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Oplaknite lečo in jo čez noč namočite v vodi.

2 Naslednji dan lečo stresite v toliko sveže vode, da jo bo popolnoma prekrila. Dodajte lovorjeva lista in piment ter lečo pustite lahno vreti 15 minut. Po kuhanju jo odcedite.

3 Žemljo drobno zmeljite in jo stresite v skledo. Dodajte še ¼ leče in jajce in vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.

4 Dodajte grobo sesekljano korenje in zeleno, odmrznjen grah, preostalo lečo, še 1 jajce, olje, strt česen in drobno sesekljano čebulo. Premešajte in začinite s kumino, soljo in poprom. Mešanico dajte v pravokotni pekač, obložen s papirjem za peko. Pogladite površino in štruco 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa jo vzemite ven skupaj s papirjem. Zrežite na rezine in postrezite z bučnim pirejem.

Liza - 09/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 09/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.