Rjava, zelena, črna, rdeča - vse to je leča!

Za 4 osebe potrebujete:

  • olivno olje
  • 1 šalotko
  • 3 stroke česna
  • 2 pločevinki (po 400 g) zelene leče
  • 1 jajce
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 5 žlic drobno nastrganega parmezana
  • 1 žlico posušenega origana
  • pest peteršilja + peteršilja za okrasitev
  • sol, sveže mleti črni poper
  • drobtine
  • 450 g korenje
  • ½ žličke sladkorja
  • 1 žlico limonovega soka
  • 2 žlici masla

Priprava:

1 Drobno sesekljano šalotko in česen popražite na vročem olju. Lečo oplaknite in jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte jo ohlajeni šalotki in česnu ter primešajte še jajce, paradižnikovo mezgo, parmezan, origano in grobo sesekljan peteršilj. Vse skupaj gladko pretlačite in začinite s soljo in poprom.

2 Če je treba, maso zgostite z drobtinami in oblikujte kroglice. Razporedite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažite z oljem in jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Kroglice med peko enkrat obrnite.

3 Očistite korenje in ga po dolgem nastrgajte na ostružke. Stresite jih v ponev, dodajte sol, poper, sladkor, limonov sok, maslo in približno 150 ml vode. Ponev pokrijte in na nizki temperaturi vse skupaj dušite približno 7 minut. Nato ponev odkrijte in pokuhajte, da izpari vsa tekočina. Postrezite z lečinimi kroglicami in jed okrasite s peteršiljem.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.