Grah za zeleno...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g piščančje juhe
  • 120 g masla
  • 3 šalotke
  • 400 g riža
  • 300 ml suhega belega vina
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 150 g stročjega graha
  • 100 g parmezana + parmezan za okrasitev
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 15 lističev mete + meta za okrasitev
  • lupinico 2 limon
  • kalčki za okrasitev

Priprava:

1 Juho zavrite. V kozici stopite polovico masla in na njem popražite drobno sesekljano šalotko. Nato dodajte riž, premešajte in prilijte vino.

2 Ko se vino pokuha, dodajte zajemalko juhe. Novo dodajte, ko se pokuha prejšnja. Med kuhanjem primešajte tudi grah in očiščen stročji grah.

3 Ko se riž zmehča, dodajte še preostalo maslo, nastrgan parmezan, rižoto začinite s soljo in poprom ter dodajte še sesekljano meto in nastrgano limonino lupinico.

4 Rižoto postrezite z nastrganim parmezanom in jo okrasite z grahovimi kalčki in metinimi lističi.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.