Različne sestavine, ki skupaj sestavijo odlično rižoto!

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 800 ml perutninske juhe
  • 120 g masla
  • 3 šalotke
  • 400 g riža
  • 300 ml belega suhega vina
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 150 g stročjega graha
  • 100 g parmezana + parmezan za okrasitev
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 15 metinih lističev + nekaj lističev za okrasitev
  • nastrgano lupinico 2 limon
  • stročji grah za okrasitev

Priprava:

1 Juho zavrite. V kozici stopite polovico masla in na njem popražite drobno sesekljano šalotko, nato dodajte riž, premešajte in prilijte belo vino.

2 Ko se vino pokuha, po posameznih zajemalkah postopoma dodajajte juho. Naslednjo zajemalko dodate šele takrat, ko povre prejšnja tekočina. Rižoti med kuhanjem primešajte grah in stročji grah.

3 Ko se riž zmehča, dodajte preostalo maslo, nastrgan parmezan, sol, poper, sesekljano meto in limonino lupinico.

4 Rižoto potresite z nastrganim parmezanom in jo okrasite s stročjim grahom in metinimi lističi.

Liza - 04/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 04/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.