Rafinirano z meto in posušenimi paradižniki

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 piščančje fileje (po približno 150 g)
  • sol
  • poper
  • 2 neškropljeni limoni
  • 1 žlico masla
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico repičnega olja
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 200 g kuskusa (instant)
  • pol šopka mete
  • 50 g posušenih paradižnikov

Priprava

Meso oplaknite in ga obrišite. Nato ga začinite s soljo in poprom. Limoni operite pod vročo vodo. Drobno nastrgajte lupinico 1 limone. Obema limona iztisnite sok.

Olupljen česen drobno sesekljajte in mu primešajte limonovo lupinico in polovico soka. S to mešanico natrite meso. V ponvi segrejte olje in na njem med občasnim obračanjem meso pecite 12 do 15 minut.

V tem času segrejte juho in po navodilih z embalaže skuhajte kuskus. Meto oplaknite, jo otresite do suhega in nato grobo sesekljajte lističe. Paradižnike zrežite na majhne koščke. Kuskusu primešajte maslo. Dodajte še paradižnike in meto ter na koncu kuskus začinite z limonovim sokom. Meso zrežite na trakove in jih postrezite s kuskusom.

Namig: zraven lahko postrežete še hitro pripravljeno in osvežilno jogurtovo pomako. Zmešajte 400 g gostega jogurta, 2 žlici limonovega ali limetinega soka, 2 žlici olja in po 1 ščepec soli in rjavega sladkorja. Če želite, lahko dodate tudi še malo orientalske kumine.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 40 g.

Lisa - 18/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 18/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.