Borovničevo in okusno...

Za 16 kosov potrebujete:

  • 250 g masla
  • 200 g drobno mletega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 jajca
  • 1 bio limono
  • 280 g moke + moko za model
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ščepec soli

Za kremo:

  • 100 g borovnic + borovnice za okrasitev
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 150 g kremnega smetanovega namaza
  • 80 g pasirane skute
  • sladkorne rožice za okrasitev

Priprava:

1 Zmehčano maslo penasto stepite z obema vrstama sladkorja. Nato dodajte še jajca, nastrgano limonino lupinico in sok 1 limone.

2 Moko presejte v čisto skledo in dodajte pecilni prašek in sol. Mešanico dodajte jajčni kremi in vse skupaj dobro premešajte. Namastite in pomokajte tortni model. Vanj razporedite testo in ga približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi v modlu, nato odstranite obod in počakajte, da se biskvit popolnoma ohladi.

3 Borovnicam dodajte sladkor in jih pretlačite. Dodajte kremni namaz in skuto. Kremo dajte v vrečko za dresiranje z luknjastim nastavkom in z njo okrasite torto. Nato dodajte še sladkorne rožice in sveže borovnice.

Liza - 17/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 17/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.