Jed za ljubitelje lososa in krompirjeve solate!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g lososa s kožo
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 3 pomaranče
  • 2 limoni
  • 1 limeta
  • 200 ml belega vina
  • 2 čilija
  • olivno olje

Za solato:

  • 600 g v oblicah kuhanega krompirja
  • 100 g šunke
  • 3 mlade čebule
  • 400 g jabolk
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 150 g kisle smetane
  • 1 limono

Priprava:

1 Lososu odrežite kožo,

ga zrežite na štiri enake dele, jih dajte v skledo in začinite s soljo in poprom.



2 Operite pomarančo, limono in limeto ter jih zrežite na rezine. Dodajte jih lososu in prilijte belo vino.



3 Nato dodajte sok preostalih citrusov, vse skupaj potresite s sesekljanim čilijem in lososa za najmanj 1 uro postavite v hladilnik.

4 Ribo skupaj z rezinami citrusov razporedite po pekaču, vse skupaj nakapajte z olivnim oljem in približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

5 Krompir zrežite na kocke, jabolkom odstranite peščišče in jih zrežite na kocke. Šunko drobno sesekljajte, očiščeno mlado čebulo pa zrežite na rezine.

Vse skupaj premešajte, začinite s soljo in poprom ter dodajte kislo smetano.



6 Solati na koncu primešajte limonov sok. Postrezite k pečenemu lososu.

Liza - 03/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 03/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.