Okus vas ne bo razočaral!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 rumene paprike
  • 2 mladi čebuli
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 1–2 žlici kaper
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 vejice pehtrana
  • 600 g lososa

Priprava:

1 Očistite paprike in jih pri 200 stopinjah pecite toliko časa, da se pokažejo črni mehurji. Dajte jih v plastično vrečko, jo zaprite in počakajte, da se malo ohladijo. Nato jih olupite, odstranite semena in zrežite na trakove. Mlado čebulo oplaknite in jo sesekljajte, olupljen česen pa zrežite na rezine.

2 V ponvi segrejte olje in na njem popražite zelenjavo. Prilijte juho, dodajte kapre, polovico lističev pehtrana, sol in poper. Malce podušite.

3 Lososa oplaknite in osušite ter ga zrežite na 4 porcije. Začinite jih s soljo in poprom in jih popecite z obeh strani na malo olja. Nato jih prestavite v pekač in jih 10 minut pecite še v pečici, segreti na 180 stopinj.

4 Lososa postrezite s papriko in jed okrasite s preostalim pehtranom. Zraven lahko postrežete testenine.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.