Obilje okusov...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 jajca
  • sol
  • 100 ml kisa
  • 4 lososove filete s kožo
  • sveže mleti črni poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 rumenjake
  • 50 ml belega vina
  • 150 g stopljenega masla
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlico pehtranovih listov
  • 100 g motovilca
  • 8 rezin toasta

Priprava:

1 Vodo solite in ji dodajte kis. Nato jo zavrite. V vrelo vodo ubijte eno jajce, ga pustite vreti 3 minute in ga nato za 30 sekund prestavite v hladno vodo. Ponovite z vsemi jajci.

2 Lososove filete natrite s soljo in poprom ter jih na segretem olju z vsake strani pecite približno 2 minuti. Začnite s kožo navzdol.

3 Po peki jih vzemite iz ponve, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati nekaj minut. Rumenjake nad vročo vodno kopeljo stepite z vinom. Stepajte toliko časa, da dobite majonezno konsistenco.

4 Postopoma dodajte maslo in omako začinite s kisom, ščepcem soli in lističi pehtrana. Lososa postrezite s toplo omako, poširanimi jajci, motovilcem in popečenimi rezinami toasta.

Liza - 17/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 17/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.