Naredite si okusen tatarec...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 50 g svežega ingverja
  • 5 žlic tekočega medu
  • 6 žlic sojine omake
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 10 žlic olivnega olja
  • 300 g lososa brez kože
  • 1 čili
  • 1 zrel avokado
  • 1 limeto ali limono
  • 15 vejic svežega koriandra
  • 1 mango
  • 1 šalotko
  • olivno olje
  • sol, poper
  • mešano mlado solato

Priprava:

1 Olupite ingver in ga drobno sesekljajte, primešajte med, sojino omako, kis in olje. Vse skupaj lahko tudi ukašite. Lososa drobno sesekljajte, ga stresite v skledo in dodajte sesekljan čili in polivko. Premešajte in postavite v hladilnik.

2 Avokado prepolovite, odstranite koščico in z žlico izdolbite meso sadeža. Zrežite ga na majhne koščke, jih stresite v skledo in nakapajte z limetinim ali limonovim sokom. Primešajte še sesekljane koriandrove lističe. Nekaj koriandra prihranite za končno okrasitev.

3 Odstranite koščico manga, sadež olupite in ga zrežite na majhne koščke. Primešajte mu poper in drobno sesekljano šalotko. Pripravite kovinske obročke: vanje zložite plast avokada, sledi plast manga in zaključite s plastjo lososa. Na koncu potresite s preostalim koriandrom. Tatarec postrezite na koriandrovih lističih in mešani solati. Potresite s popečenimi kruhovimi kockami.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.