Slastna predjed ali lahek prigrizek.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 mladi čebuli
  • 150 g dimljenega lososa (rezine)
  • 300 g svežega sira
  • 2–3 žlice mleka
  • približno 2 žlici smetanovega hrena (kozarček)
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico zrnate gorčice
  • sol, poper
  • 1–2 žlici sezamovih semen
  • 8 rezin toasta

Priprava:

Mlado čebulo očistite, jo oplaknite in zrežite na tanke obročke. Nekaj zelenih obročkov prihranite za okrasite. Lososa zrežite na ozke trakove.

Sveži sir gladko zmešajte z mlekom in smetanovim hrenom. Začinite z zrnato gorčico, soljo in poprom. Na koncu primešajte mlado čebulo in trakove lososa. Kremo pokrijte s prozorno folijo in jo postavite v hladilnik.

V ponvi stopite 1 žlici masla in na njem lahno popražite sezam. V ponvi nato z vsake strani zlato rjavo popecite rezine toasta. Pečene prepolovite po diagonali. Lososovo kremo okrasite z zelenimi čebulnimi obročki in jo postrezite s toastom.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Lisa - 5/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 5/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.