Osvežilno sladkanje...

Za 10 kosov potrebujete:

Za biskvit:

  • 3 jajca
  • 1 vaniljev sladkor
  • 80 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • 40 g mletega maka

Za kremo:

  • 250 ml mleka
  • 50 g sladkorja
  • 1 pločevinko mandarin (312 g)
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 150 g masla
  • 50 g pomarančne marmelade

In še:

  • 30 g bele čokolade
  • 150 ml smetane

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem in nastrgano limonino lupinico. Beljakom dodajte sladkor in iz njih stepite trd sneg. Previdno zmešajte obe mešanici in dodajte še presejano moko in makova semena. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki počakajte, da se testo ohladi.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo in jo ohladite z mešanjem. Nato vtepite zmehčano maslo in stepajte toliko časa, da dobite gladko kremo.

3 Na pečen biskvit položite nov list papirja za peko, biskvit obrnite in odstranite prej uporabljen papir. Biskvit premažite z marmelado in nato še s kremo. Povrhu razporedite odcejene mandarine, nekaj pa jih prihranite za konec. S pomočjo papirja zvijte v rulado. Zavijte jo v papir in jo za 2 uri postavite v hladilnik.

4 Ko se strdi, odstranite papir in rulado okrasite s stopljeno čokolado. Počakajte, da se strdi, in rulado nato zrežite na rezine. Stepite smetano in z njo okrasite vsako rezino rulade, na vrh pa položite še mandarino.

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.